Een heleboel plezier in deze prachtige familiedierentuin

Dierentuin Nordhorn is met 400.000 bezoekers per jaar een van de meest populaire excursiebestemmingen in de Grafschaft Bentheim en ligt direct aan de Nederlandse grens. Op een oppervlakte van 10 hectare toont de dierentuin ruim 1700 dieren in 100 verschillende soorten.

Om de dieren zo dicht mogelijk bij de bezoekers te brengen, zijn veel verblijven zo ontworpen dat ze toegankelijk zijn. Via het natuurpad “Vechteaue”, dat op palen door een alluviaal bosbiotoop langs de oude rivierarm loopt, wordt u geleid naar de historische Vechtboerderij. De meer dan 100 jaar oude originele boerderij met boerentuin is een echte bijzonderheid van de familiedierentuin. Het is de thuisbasis van veel verschillende oude en soms zeer bedreigde rassen van huisdieren. Een absolute publiekstrekker hier is de kinderboerderij met biggetjes van de Bonte Bentheimer landvarkens.
De gezellige herberg “De Malle Jan” met zijn geïntegreerde kruidenierswinkel nodigt u uit voor een eerste pauze. Hier kunt u genieten van een goede maaltijd of heerlijke ijscoupes in een historische ambiance.

De grote avonturenspeeltuin is centraal gelegen in de dierentuin en grenst direct aan de cafetaria met zijn prachtige zonneterras en de kinderboerderij met geiten en schapen. Bij minder mooi weer biedt de binnenspeeltuin “Max-Abenteuerland” met zijn speeltoestellen van natuurlijke materialen plezier voor kinderen van alle leeftijden.

De gezinsvriendelijkheid van de dierentuin blijkt ook uit de toegangsprijzen. Kinderen van 4 jaar en ouder betalen 4,50 euro en volwassenen van 17 jaar en ouder betalen 8,50 euro. De dagkaart voor gezinnen is verkrijgbaar voor 26,00 euro.

Het parkeren is gratis en hondenliefhebbers kunnen hun viervoeters aan de korte lijn meenemen. Meer informatie vindt u op www.tierpark-nordhorn.de.

 

Tierpark Nordhorn
Heseper Weg 140
48531 Nordhorn
Tel. +495921/71200-0
www.tierpark-nordhorn.de
info@tierpark-nordhorn.de