Publieke kanotochten

Van Engden naar de Menkenweg in Nordhorn. Verzamelpunt: Menkenweg 24 te Nordhorn om 14.30 uur. U moet zich hiervoor inschrijven bij de VVV Nordhorn.

  • Zaterdag, 15.06.2019
  • Zondag, 07.07.2019
  • Zaterdag, 03.08.2019
  • Zondag, 25.08.2019

Tarieven:
Volwassenen 15,00 €,
Kinderen 1,00 € per levensjaar
Transfer 1,50 € per persoon

Kanutourkl              Fest der Kanäle 009kl              IMG_2885kl

– rond Nordhorn –

Geniet van een idyllische en tegelijkertijd spannende natuurbelevenis! Jong of oud, met familie, vrienden, collega’s of schoolklassen – de kanotochten op de Vechte zijn voor iedereen een bijzondere ervaring. U zult samen uren van ontspanning doorbrengen en daarna de gelegenheid hebben om in een gezellige sfeer te barbecueën.

Natuurlijk kunt u de tochten geheel naar uw eigen wensen aanpassen en boeken!
Wij adviseren u graag!

Uitgerust met comfortabele schoenen en sportieve kleding, begint uw 3 uur durende tocht na een korte veiligheidsinstructie en een uitleg over de peddeltechniek. Als het van boven of onder nat wordt, is het raadzaam om reservekleding in uw bagage te hebben.

Het traject van Engden tot aan de Menkenweg in Nordhorn voert u door het nog steeds ongerepte deel van de Vechte. Alternatief kunt u de interessante tocht van het klooster Frenswegen naar Neuenhaus varen!

Kinderen zijn enthousiast over een kanotocht en betalen slechts 1 € per levensjaar. De prijs voor volwassenen is 15,00 € per persoon. De huur van zwemvesten en waterdichte tassen zijn inbegrepen. Op verzoek en een kleine meerprijs is een transfer voor personen en fietsen mogelijk.

Kano & Fietstocht

Begin en einde van de kano- en fietstocht is het Landgasthof Berns de Bakker in Engden. Vanaf hier begint een idyllische fietstocht. Na ca. 2,5 uur begint de heerlijke kanotocht terug naar de herberg op het platteland, waar u kunt kiezen tussen een bestelling à la carte of een barbecue. Na de overnachting – naar keuze in het hotel of op de camping – kunt u genieten u een uitgebreid ontbijtbuffet.

Kanocircle

De Kanocircle is een grensoverschrijdende peddeltocht door de Grafschaft Bentheim en het Nederlandse Dinkelland.

De totale lengte van de route is ca. 40 km en loopt langs de Vechte, vanaf de waterstad Nordhorn en Dinkel via de historische stad Neuenhaus en de locatie “Herrlichkeit Lage” naar het Nederlandse Dinkelland. U geniet van het landschap terwijl u door het Dinkelkanal en het Nordhorn-Almelo-Kanaal peddelt langs het mooie dorp Denekamp, ver weg van de dagelijkse stress en hectiek.

Een uitgebreide routekaart en bewegwijzerde in- en uitgangen wijzen u de weg door ongerepte natuurlandschappen.

Meer informatie over de Kanucircle is te vinden op http://www.grenzerlebnisse.de/aktiv/kanurouten/kanucircle/